top of page

Vrijwilligers

  • Taak van vrijwilligers

  • Getuigenissen

Familiefoto

Vrijwilligers ondersteunen de gezinnen en bieden hen praktische hulp bij gezins- en opvoedende taken.

Vrijwilligers pijlen naar de noden en wensen van het gezin. De vrijwilliger luistert zonder iets op te dringen, wisselt ervaringen uit en steunt en bevestigt het gezin. Ze helpen bij het herwinnen van het zelfvertrouwen en stimuleren de kracht van het gezin om moeilijke situaties het hoofd te bieden. De vrijwilliger ondersteunt zijn Domo-gezin in het herstellen of opbouwen van hun sociale netwerk door vele activiteiten aan te bieden. Verder nodigt hij het gezin uit om deel te nemen aan het reguliere aanbod in de buurt.

De vrijwilliger moedigt gezinnen aan om gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen. Zo gaan ze samen mee naar het oudercontact, het OCMW, etc. Zo vormen ze een brug naar school, hulp- en dienstverlening.

 

Buiten dit alles is de vrijwilliger er ook om samen te spelen, sporten, zingen of knutselen samen met de kinderen. Ze moedigen de kinderen aan om lid te worden van een sportclub of jeugdbeweging. Ze stimuleren de ontwikkeling en (her)ontdekken of bevestigen hun talenten.

Aanmelden als vrijwilliger
Wij nemen graag verder contact met je op!

Getuigenissen

"Tot voor kort begeleidde ik een alleenstaande mama en haar zoon. Door persoonlijke redenen ben ik moeten stoppen met de wekelijkse ondersteuning. Toch draag ik Domo een warm hart toe. De spontane aanpak van de coördinatoren, de gemoedelijke sfeer, ik zou het niet meer willen missen. Tot de tijd wanneer ik terug ruimte in mijn hoofd en agenda heb om een nieuwe begeleiding te starten, blijf ik wel betrokken bij de werking en volg ik vormingen mee. De flexibiliteit die ik bij Domo aan de dag kan leggen, maakt het een erg toegankelijk project."

bottom of page